Voetreflextherapie, een bijzondere therapie voor ouderen!

Voetreflex voor ouderenHet regelmatig masseren van de voeten zorgt voor ontspanning, welbehagen en nieuwe energie. Hoewel het evenmin als welke andere methode een oplossing is voor alle kwalen, is het een bijzonder krachtige methode. In elke ruimte waar een goede stoel aanwezig is, een relaxstoel of een “sta-op” stoel met steun voor de benen kan een behandeling plaatsvinden. Alleen de schoenen en (steun)kousen worden uitgedaan en de behandeling kan plaatsvinden.

Door vermindering van het evenwichtsgevoel of bij pijn in benen en voeten neemt de valangst toe. Vaak zie je dat ouderen om die reden minder gaan bewegen. Dit heeft weer een negatief effect op de spierkracht. Voetreflextherapie geeft een goed gevoel in de voeten. Het voelt aangenaam en ontspannen. Je voelt je steviger staan en dit stimuleert om meer te gaan bewegen. Op deze manier ontstaat een positief effect en wordt de spierkracht verbeterd.

Bij vele chronische klachten en leeftijdgerelateerde klachten is voetreflextherapie een effectieve methode die het psychisch of fysieke welzijn van de cliënt geleidelijke kan verbeteren of stabiel kan houden. In ieder geval is het zeer ontspannend en wordt gedurende een uur alle aandacht aan de oudere cliënt gegeven.

Voor velerlei klachten kan voetreflextherapie worden ingezet:

Voetreflextherapie is een eenvoudig in te zetten therapie maar bij regelmatige toepassing een therapie met mogelijk een groot effect.

Neem contact op voor een behandeling