Neuroreflextherapie

Neuroreflextherapie is een specialisatie van voetreflextherapie. Bij voetreflextherapie wordt er van uitgegaan dat op de voet de reflexgebieden liggen van organen. De longen, de lever, de darmen alles heeft zijn eigen plek op de voet. Maar op de voet liggen ook zeer gedetailleerd de reflexpunten van alle zenuwen. De organen liggen in het zachte weefsel van de voet, de zenuwreflexpunten liggen op botstukken van de voet.  Elk punt heeft een rechtstreekse invloed op een zenuw.

Neuroreflextherapie.

Spieren in het lichaam komen uitsluitend op gang als ze een signaal krijgen. Mijn arm beweegt omdat ik een kopje wil pakken. Vanaf het moment dat ik bedenk dat ik dat kopje wil pakken, gaat een signaal van de hersenen naar de zenuw/zenuwen die vervolgens een commando geven aan de spier/spieren om het kopje op te pakken. Met andere woorden een spier komt niet in actie als de zenuw het signaal niet geeft.

Als ik om de een of andere reden het kopje niet goed kan tillen of niet voldoende kracht in mijn hand heb om het kopje te pakken dan is er een verstoring in een zenuwbaan. De manueel neurotherapeut behandelt op het lichaam de spieren, het bindweefsel en het gebied langs de wervelkolom waar de zenuwen van het schouder/armgebied lopen. Tegelijkertijd behandelt de therapeut de betreffende zenuwpunten op de voet.

Hetzelfde geldt voor rugpijn. Bij rugpijn kan de rug worden gemasseerd. Denk bijvoorbeeld aan de spieren langs de wervelzuil. Op de voet kunnen per wervel de uittredende zenuwen voor de rugspieren worden aangedrukt. Dit geeft een verandering in de pijn op de rug zelf. Door de behandeling van lichaam en voet te combineren kunnen veranderingen in pijn en bewegingsbeperking sneller veranderen en sneller verbeteren.

Het effect van neuroreflextherapie.

 De therapie is zeer doeltreffend. In de meeste gevallen ervaren de mensen na één behandeling al onmiddellijk een verbetering. Maar hoe langer de pijn aanwezig is hoe meer tijd het zal vragen om de pijn te laten verdwijnen.

 Conclusie.

MAAR:

Het lichaam zit iets complexer in elkaar. Iedereen weet dat stress een factor kan zijn die pijn doet versterken. Iedereen weet dat een gebroken arm bij de ene persoon meer complicaties kan geven bij herstel dan bij een andere persoon. Als we iets leuk vinden ervaren we meer plezier en voldoening bij training dan als we het ‘moeten’ en geen uitdaging zien.

We zijn allemaal verschillend en we hebben allemaal ons eigen levenservaring. Bij herstel spelen deze zaken bewust of onbewust een belangrijke rol. Hoe de therapeut dit aanpakt leest u bij Manuele Neurotherapie.