Wie ben ik?

In de salon van mijn schoonheidsspecialiste hing een kaart met de reflexzones van de voet, ze werkte met etherische oliën en ze liet je met “je eigen kleuren” stralen. Ik was verbaasd over de reflexgebieden op de voet en het versterkte mijn nieuwsgierigheid. Zo kwam ik terecht bij Arcos, een school voor voetreflexzonetherapie in Den Haag. Het was mijn hobby dus begon ik naast mijn werk met een opleiding voor 1 jaar. Maar als gauw wilde ik meer weten en zo werd 1 jaar uiteindelijk 3 jaar. In 2003 had ik mijn diploma voetreflextherapeut. Langzaam maar zeker werd hobby, mijn werk.

Als je mijn loopbaan onder de loep neemt dan valt op dat ik me al jarenlang inzet in de persoonlijke ontwikkeling van de individu: die van de werknemer tijdens mijn dienstverband bij een vakbond, de begeleiding van de leerling in leerwerktrajecten en de cliënt in zijn/haar zoektocht naar meer vitaliteit. Alle scholingstrajecten en al mijn werkervaringen passen mooi in elkaar en in mijn werk als therapeut. Maar jouw verhaal is voor mij ook weer een verrijking.

Om als therapeut werkzaam te kunnen zijn, heb ik diverse scholingen gevolgd.

Mijn kennis houd ik op peil en ik probeer de laatste ontwikkelingen en inzichten weer mee te krijgen door diverse bij- en nascholingen te volgen. Van verdieping op bovenstaande scholingen tot aanvullingen met kleurenpunctuur, orthomoleculaire inzichten, voeding, therapeutische vorming en veel meer …