Sportmassage

SportmassageSportmassage is een lichaamsmassage die uitgevoerd kan worden voor of na de inspanning. Een sportmassage heeft als doel om het herstel te bevorderen en om klachten of het risico op klachten te voorkomen of te verminderen.

Bij sportmassage denkt u waarschijnlijk aan sport. Maar sportmassage is net zo effectief voor het behoud van een goede conditie na een dagje tuinieren, bij zwaar lichamelijk werk, een zittend beroep, lange autoritten, ter voorbereiding op een wandel- of fietsvakantie, … Kortom eigenlijk is een sportmassage goed voor iedereen.

De effecten van sportmassage zijn groot. De massage heeft invloed op een betere doorbloeding, het versnelt het afvoeren van afvalstoffen, het verbetert de stofwisseling en niet onbelangrijk: het voelt goed en het doet je goed.

Bij een sportmassage worden met name de spieren gemasseerd. Een prima manier om doorbloeding van de spier te bevorderen. Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat afvalstoffen snel kunnen worden afgevoerd. Hoe beter de doorbloeding hoe effectiever de behandeling kan zijn.

De sportmassage pas ik toe binnen het concept van de manuele neurotherapie. Het vult uitstekend aan en helpt de effecten te versterken. Uiteraard is alleen sportmassage ook mogelijk. Samen bepalen we wat goed en wenselijk is.

Neem contact op voor een behandeling