Shiatsu

Shiatsu massageShiatsu is een van oorsprong Japanse drukpuntmassage. Bij deze manuele therapie wordt door middel van handen en vingers druk op het lichaam uitgeoefend. De druk wordt uitgeoefend op energiebanen. Deze energiebanen lopen over het gehele lichaam en hebben een sterke relatie met de zenuwbanen en andere structuren in ons lichaam. Alles staat in verbinding met elkaar en heeft een sterke invloed op elkaar.

Met handen en vingers wordt druk op het lichaam uitgeoefend, het aandrukken wordt ritmisch herhaald en de druk past zich aan. De weerstand in het lichaam wordt door de therapeut aangevoeld en therapeut past de druk aan. Door het aanvoelen van de therapeut en de ritmische beweging van de druk, het laden en ontladen van de druk op het lichaam, ontstaat een energiecirkel tussen cliënt en therapeut. Bij weerstanden in het lichaam zal langzaam de energie worden toegelaten en gaan stromen. Door de repeterende bewegingen wordt het lichaam gestimuleerd te herstellen en blokkades worden vrijgemaakt. De energie gaat stromen.

Shiatsu kan in veel gevallen worden toegepast. Zowel bij fysieke klachten maar ook bij vage, onduidelijke klachten.
De technieken van een shiatsu-behandeling zijn een waardevolle aanvulling op de manuele neurotherapie. Het vult uitstekend aan en helpt de effecten te versterken.

Neem contact op voor een behandeling