Kleurenpunctuur

KleurenpunctuurIntuïtief weten we vaak wel hoe bepaalde kleuren op ons werken. We kiezen onze kleding uit op kleur. Oranje en rood werken stimulerend, blauw en groen rustgevend. Winkels en restaurants beïnvloeden hun klanten door de kleuren die gekozen zijn voor de inrichting.

Maar ook in de Zorg wordt licht en kleur steeds meer toegepast. Mensen met (winter)depressies worden behandeld met lichtbaden, pasgeboren kinderen die geelzucht hebben worden in indirect zonlicht gelegd waardoor de schadelijke stoffen in het bloed worden afgebroken. Zo zijn er steeds meer voorbeelden te noemen van al bekende behandelingen met licht en kleur.

Elke kleur heeft een eigen frequentie. Door punten (acupunctuurpunten) op de huid met een bepaalde kleur te behandelen, wordt de frequentie van die kleur door het lichaam opgenomen. Het lichaam neemt op dezelfde manier de kleur op zoals ook onze ogen kleuren kunnen opnemen. Deze kleurimpuls zet via cellen verschillende organen en energiebanen in beweging. Het zoekt zijn weg in het lichaam en heft waar nodig storingen/blokkades op. Door jarenlang onderzoek heeft de Duitse natuurgeneeskundige Peter Mandel de theorie van de kleurentherapie ontwikkeld en zijn kennis doorgegeven aan vele therapeuten.

De kleurimpuls wordt aan het lichaam gegeven door middel van een kleine lamp in de vorm van een pen waarin verschillende glazen kleurstaafjes kunnen worden gezet. Deze pen wordt op de huid gezet en werkt volstrekt pijnloos.

Dankzij licht is er kleur in ons leven. Licht geeft ons energie en in combinatie met kleur kan het onze gezondheid en innerlijke harmonie positief beïnvloeden.

Neem contact op voor een behandeling