Profiel

In de salon van mijn schoonheidspecialiste hing een kaart met de reflexzones van de voet, ze werkte met etherische oliën en ze liet je met “je eigen kleuren” stralen. Ik was verbaasd over de reflexgebieden op de voet en het versterkte mijn nieuwsgierigheid. Zo kwam ik terecht bij Arcos, een school voor voetreflexzonetherapie in Den Haag. Het was mijn hobby dus begon ik naast mijn werk met een opleiding voor 1 jaar. Maar als gauw wilde ik meer weten en zo werd 1 jaar uiteindelijk 3 jaar. In 2003 had ik mijn diploma voetreflextherapeut. Langzaam maar zeker werd hobby ook werk.

Na de opleiding ben ik me blijven verdiepen in de voetreflextherapie. Ik heb kennis genomen van meerdere stromingen en inzichten binnen de veelzijdige wereld van de voetreflextherapie.

Bij het DBA in Leeuwarden heb ik de opleiding Shiatsu Namikoshi gevolgd. Bij het Instituut voor Kleurenpunctuur in Amsterdam heb ik deelgenomen aan diverse workshops voor kleurenpunctuur. Bij Idelette Eijgelaar in Ommen heb ik de Dorn/Breuss methode geleerd. In Friesland heb ik de opleiding sportmasseur gevolgd en examen gedaan bij het NGS.

Jaarlijks neem ik deel aan diverse workshops op tal van terreinen die belangrijk zijn voor mijn werk. Voeding, voetreflex, kleurenpunctuur, houding en beweging, therapeutische vorming,… Zo kwam ik terecht bij MNT-NR International en volgde ik de opleiding neuroreflextherapie en de opleiding manuele neurotherapie. Met name met deze laaste opleiding kwam het inzicht om binnen het holistische concept de diverse therapeutische technieken met elkaar te gebruiken. De ervaring leert dat de verschillende technieken elkaar zeer goed aanvullen en de resultaten bij de cliënten vergroot.

Voor mij is de alternatieve zorg of anders gezegd de complementaire zorg belangrijk naast de reguliere zorg. Het één werkt aanvullend op het ander maar zonder elkaar kunnen we niet.

Onderstaande links zijn mogelijk interessant voor u: